Verdens dyreste Pokemon kort

Der er rigtig mange forskellige Pokémon kort. Så mange at det kan være svært at holde styr på dem alle. Der er naturligvis nogle af dem der er dyrere end andre. Men særligt ét kort er mere værd end andre. I dag taler vi om verdens dyreste kort: Pikachu Illustrator.

Svimlende 39.400.000 kr. 

Et ekstremt sjældent og dyrt kort. Mange kalder det den hellige gral blandt Pokémon-kort.

Solgt for 5,275 millioner dollars i juli 2021. Svarende til 39.400.000 danske kroner.

Verdens dyreste Pokémon-kort er Pikachu Illustrator, som blev solgt for 5,275 millioner dollars i juli 2021. Det er den sande hellige gral for Pokémon-kortsamlere, og der findes kun ét PSA 10-kort, som man kender til.

Youtube-stjernen Logan Paul byttede et Illustrator-kort til en PSA 9-version af det samme kort, der siges at være 1,275 millioner dollars værd plus yderligere 4 millioner dollars. Selv om han foretog købet i 2021, blev det private salg ikke annonceret, før han bar det om halsen ved WWE Wrestling-begivenheden WrestleMania i 2022, hvor han derefter modtog en Guiness World Record for det dyreste Pokémon-byttekort, der er solgt ved et privat salg.

Det er ikke overraskende, at det er så dyrt, da det er et af de mest sjældne kort, der findes. Pikachu Illustrator-kortet blev oprindeligt givet til vinderne af en tegnekonkurrence afholdt af det japanske blad CoroCoro Comic i 1997 og 1998. I alt 39 eksemplarer blev officielt uddelt til vinderne, mens yderligere to eksemplarer blev genopdaget i 2020 af en af skaberne af spillet, Yuichi Konno, hvilket bringer det samlede antal kendte eksistenser op på 41.

Dette Pokémon-kort er unikt på flere måder. Det er det eneste, hvor der står “Illustrator” i stedet for “Træner” øverst, og det har et ikon i nederste højre hjørne som tegn på, at det blev skabt til en designkonkurrence. Kunstværket på kortet af Pikachu-illustratoren Atsuko Nishida er originalt, hvilket gør dette kort til en favorit blandt fans.

“Vi kan bekræfte, at din illustration er et fremragende bidrag til Pokémon Card Game Illustrator-konkurrencen. Derfor informerer vi dig om, at du er en officielt godkendt Pokémon-kortillustrator, og vi beundrer dine evner.”

Indtil nu er kun 23 eksemplarer af Pikachu Illustrator-kortet blevet certificeret af Professional Sports Authenticator (PSA), som er ansvarlig for at klassificere kortets tilstand – hvilket efterlader en række ekstremt sjældne Pokémon-kort, som måske aldrig dukker op igen.

Leder du efter Pokemon kort? Se disse pakker:

Similar Posts